KRIEKAARD AUTO’S IMPORTEREN

Een auto importeren, hoe werkt het? En waarom zou u dat doen? Hoe verloopt het proces van een auto importeren dan precies? Bij Kriekaard Auto’s kunt u een auto naar wens importeren. Daarover vindt u op deze pagina meer informatie.

Een auto importeren gebeurt om verschillende redenen. Maar de belangrijkste reden voor importeren is toch wel de prijs. Neem bijvoorbeeld Duitsland. Het aanbod van auto’s is daar veel groter. Daardoor liggen de prijzen van de auto’s lager. Om die reden is het erg aantrekkelijk om een jong gebruikte auto met weinig kilometers te importeren.

Een andere reden is de enorme keuzemogelijkheid. Door het grote aanbod in bijvoorbeeld Duitsland, zijn er veel meer keuzemogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om op zoek te gaan naar een auto van uw wensen; rijk uitgerust met tal van opties, in de wenselijke kleurstelling en natuurlijk met weinig kilometers. Kortom, reden genoeg om te kiezen voor het importeren van een auto. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u hieronder.

AUTO IMPORTEREN, HOE WERKT HET?

kriekaard autos, auto importeren, hoe werkt het

AUTO IMPORTEREN, STAP 1 UW ZOEKOPDRACHT

Als u Kriekaard Auto’s een auto laat importeren, begint het met het kenbaar maken van uw zoekopdracht. U geeft ons informatie over het merk en type auto waarnaar u opzoek bent. Ook geeft u aan waaraan de auto allemaal moet voldoen. Denk daarbij aan navigatie, kleurstelling, enzovoort.

Vervolgens gaan wij aan de slag met het zoeken naar een auto die overeenkomt met uw zoekopdracht. Zodra die gevonden is stellen we u op de hoogte en komen we met een kostenplaatje.

AUTO IMPORTEREN, STAP 2 AUTO OPHALEN

Wanneer stap 1 is doorlopen en u  uw akkoord heeft gegeven, gaan wij de auto ophalen. Met jarenlange ervaring als autotechnicus, wordt de auto ter plekke gecontroleerd. Op onder andere de staat van de auto, op schades, of de juiste papieren aanwezig zijn, enzovoort. Na een grondige controle wordt de auto, indien goed bevonden, getransporteerd naar Nederland.

AUTO IMPORTEREN, STAP 3  PAPIERWERK

Wanneer de auto is geïmporteerd, wordt in Nederland het papierwerk voor de klant in orde gemaakt. Uit ervaring weten we precies wat daar voor nodig is. Met versnelde inschrijving wordt de geïmporteerde auto bij de RDW in het systeem gezet. Daarna wordt de auto bij de RDW gekeurd. Vervolgens worden alle papieren naar de belastingdienst verstuurd en kan de BPM betaald worden. Als dat allemaal is geregeld, is de auto in Nederland ingeschreven en kunnen de kentekenplaten besteld worden.

AUTO IMPORTEREN, STAP 4  AFLEVERING

Als het papierwerk in orde is, voorzien wij de auto van een Nederlands kenteken met opgelegde letters. Daarna is de auto klaar voor gebruik. U kunt hem komen ophalen, of als u dat wenst, leveren we hem bij u thuis af. Veel rijplezier!

Een auto laten importeren? Bel: 06 404 58 640